abonneren

Nvidia Tegra 3 sneller en zuiniger dan Tegra 2

De Nvidia Tegra 3 system-on-a-chip (SoC) zal niet alleen significant sneller maar ook zuiniger met energie zijn volgens Nvidia.

De opvolger van de huidige Tegra 2, tot nu toe bekend onder de codenaam “Kal-El” zal Nvidia een nog betere positie bezorgen in de markt van de mobiele apparaten, verwacht Nvidia. Terwijl Apple nog worstelt met het ontwerp van de A6 is Nvidia klaar om de markt te veroveren met de naar eigen zeggen eerste quad-core ARM-processor voor ultra-portable apparaten.

De prestaties van de Tegra 3 zijn stukken hoger en dat ook nog eens met een veel lager energiegebruik. Dit is een doorbraak van de technologie die ‘variabele symmetrische multiprocessing” genoemd wordt. Volgens Nvidia levert dit de prestaties die je nodig hebt, terwijl er minder energie gebruikt bij ongeveer alles wat je doet. De nieuwe Tegra 3 biedt op dit moment op 53 punten voordelen boven de Tegra 2. Dit aantal kan nog oplopen naar mate er meer apparaten ontworpen worden rond de nieuwe chip.

Nvidia geeft nog steeds de specificaties zijn van de “Kal-El”-Tegra niet vrij. In elk geval bevat de chip vier Cortex-A9 cores en een Geforce grafische processor met twaalf streamprocessoren. Ook is er een videoverwerking voor blu-ray en stereografische 3D weergave ingebouwd. Andere eigenschappen en kloksnelheden zijn nog niet bekend. Volgens Nvidia zal de chip vijf maal zo snel zijn als de Tegra 2.

Al eerder demonstreerde Nvidia de capaciteiten van de chip met een video van het spel Glow Ball. Nvidia zal deze demo in de Android Market beschikbaar maken, zodat iedereen het op zijn toestel kan uitproberen. Volgens de planning die Nvidia op het Mobile World Congress bekend maakte in februari, zouden toestelfabriakanten in augustus de beschikking over de Tegra 3 krijgen zodat de eerste apparaten aan het einde van dit jaar verwacht kunnen worden.

Via: Xbitlabs

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie