abonneren

Nvidia quadcore Tegra 3 demo op youtube

Nog voor dat de elektronicabeurs Computex in Taiwan begint, publiceert Nvidia al een demonstratievideo van de komende quadcore mobiele processor die bekend is onder de codenaam ‘Kal-El’.

In de video demonstreert Nvidia de nieuwe processor voor tablets in een demonstratiegame genaamd Glowball. Een gloeiende bal wordt heen en weer bewogen, bestuurd door de bewegingsdetectie in de tablet. Nvidia demonstreert de lichteffecten (dynamic light) van het bewegen van de lichtgevende bal.

Nvidia ziet deze demonstratie als een betere manier om duidelijk te maken wat het verschil is tussen een dualcore- en een quadcore-processor, dan met een ingewikkelde uitleg met een droge opsomming van feiten.

De nieuwe processor zal vermoedelijk onder de naam Tegra 3 als opvolger van de Tegra 2 verschijnen in mobiele telefoons en tablets later dit jaar. De chip moet het opnemen tegen andere ARM-processoren van concurrenten als Qualcomm en Texas Instruments. Qualcomm zal begin volgend jaar een quadcore-processor uitbrengen.

 

Via: All Things Digital

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Laatste reactie