Nvidia lanceert Shield Android TV-mediabox in Nederland

Nvidia heeft zijn Shield Android TV in Nederland gelanceerd. Deze mediabox kan video in 4K streamen op 60 frames per seconde en daarnaast kunnen games gestreamd worden vanuit de cloud.

On-demand-gaming wordt mogelijk gemaakt door GeForce NOW, een abonnementsdienst waar je 9,99 euro per maand voor moet betalen. Je kunt het daarnaast de eerste drie maanden gratis proberen.

Er zijn meer dan 50 titels beschikbaar en om ze te spelen, wordt de Shield Android TV ook geleverd met een controller. De box laat je overigens ook je pc-games streamen vanaf je eigen pc. 

Specificaties

Op het apparaat zelf vind je een hdmi-uitgang en een ethernetaansluiting terug, naast twee usb-poorten.

Onder de motorkap draait een Tegra X1-processor met een 64-bit processor en een Nvidia GPU met 256 kernen. Volgens Nvidia is de box daardoor 34 keer sneller dan concurrerende mediaboxen. 

Apps

Verder draait de Shield Android TV op Android 6.0 Marshmallow, die over-the-air up-to-date wordt gehouden. De box is aan te sturen via  je stem, de controller of een afstandsbediening, die los te koop is. Ook de houder waarmee je de mediabox rechtop kunt zetten, is los verkrijgbaar. Tevens staan er al veel apps op, zoals Netflix, Kodi, Plex, YouTube en Google Play.

Prijs en beschikbaarheid

Nvidia verkoopt de Shield Android TV met 16 GB interne opslagruimte voor 199,99 euro. Het geheugen is uit te breiden via micro-sd. Daarnaast is er ook een 500 GB-variant van de box beschikbaar voor 299,99 euro

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: streamen, mediabox, nvidia shield tv