abonneren

Nokia toont flexibel toestel van de toekomst

Nokia verwacht in de toekomst flexibele toestellen te gaan maken. Een prototype onder de naam ‘kinetic device’ toont hoe het buigen van het scherm als bedieningsmogelijkheid gebruikt wordt.

Op de Nokia World Conferentie in Londen toonde Nokia een prototype van een toekomstige ontwikkeling. Een apparaat met flexibel scherm kan worden bediend door het apparaat te buigen. Het buigen en draaien van het scherm wordt dan gebruikt ter vervanging van bijvoorbeeld de knijp-beweging (pinch) of de veeg-beweging op een touchscherm.

Een voordeel van bijvoorbeeld het gebruiken van het draaien van het aparaat als bedieningsfunctie is dat je het kunt doen zonder naar het toestel te kijken. Zo zou je een ongewenste oproep kunnen weigeren door  het toestel te draaien in je broekzak.

Nokia maakt voor de buiggevoeligheid gebruik van bundels nano-buisjes. Hiervan veranderen de elektrische eigenschappen als ze worden gerekt. Door deze nano-buisjes in een flexibele behuizing op te nemen kan het apparaat worden bediend. Een bijkomend voordeel is dat het apparaat sterker wordt en dat de behuizing waterdicht gemaakt kan worden.

Nokia laat zich nog niet uit over wanneer we ‘kinetic devices’ in de winkel kunnen verwachten. In onderstaande demovideo zegt de Nokia-vertegenwoordiger 'hopelijk snel'. 

 

 

Via: Mashable

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: