abonneren

Nikon 1 systeemcamera in twee smaken

Nikon introduceert met de Nikon J1 en V1 maar liefst gelijk twee compactcamera’s met verwisselbare objectieven. Nikon gaat met bij zonder compacte toestellen en geavanceerde technologie direct goed van start in deze in opkomst zijnde categorie van digitale camera’s.

De Nikon 1-serie camera’s beschikt over innovatieve functies zoals de pre-post capture-technologie waarmee de camera al werkt voordat je de sluiterknop indrukt en nog doorgaat daarna. De camera is daarmee in staat de meest vluchtige momenten vast te leggen. Volgen Nikon beschikken de camera’s over het snelste autofocus systeem en is het maken van continu-opnamen mogelijk.

Uiteraard gaat de introductie ook vergezeld van een nieuwe serie compacte 1 Nikkor-objectieven. Het meest in het oog springende verschil tussen de V1 en de J1 is dat de V1 een elektronische zoeker heeft die de J1 moet ontberen. Beide camera’s beschikken over een 3 inch lcd-display  Beide camera’s komen in oktober uiten zijn in verschillende kits verkrijgbaar. De Nikon 1 J1 vanaf € 869 en Nikon 1 V1 vanaf € 599.

Bron: Nikon

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: