Nieuwe producten Lenovo gelanceerd op Mobile World Congress

Lenovo heeft maandag op MWC een aantal nieuwe producten aangekondigd. Het gaat onder meer om een nieuwe Windows 10-tablet, Android-modellen en nieuwe convertible laptops.

De TAB3 Business is de eerste tablet die vooral bedoeld is voor de zakelijke markt. De 10 inch-versie heeft een 1,3 GHz quad-core-processor, biedt een batterijlevensduur tot 12 uur en beschikt over usb-poorten, dualband wifi, gps en nfc. Optioneel is de TAB3 Business ook verkrijgbaar als 4G-model. De TAB3 komt ook in kleinere formaten beschikbaar, te weten 8 en 7 inch. Die hebben beiden een lager geklokte dual-core-processor (1 GHz).

Alle TAB3-tablets beschikken over het Dolby Atmos-systeem voor rijk audiogeluid, en de TAB3 7 inch en 8 inch kunnen dankzij een zogeheten kindermodus ook door de jongsten onder ons gebruikt worden, waarbij veilig browsen en het afschermen van bepaalde apps tot de mogelijkheden behoren. De TAB3 7 inch-variant komt vanaf juni beschikbaar in Nederland voor € 119,-, Lenovo heeft nog niet bekend gemaakt wat de andere TAB3's moeten gaan kosten.

Windows 10

De Ideapad MIX 310 is een 10 inch-tablet en computer in één. Het apparaat komt met een verwijderbaar toetsenbord, en beschikt over een 64 GB eMMC-ssd voor de opslag en 4 GB werkgeheugen. De processor is een Intel Atom X5 8300 met geïntegreerde grafische chipset. Het apparaat is voorzien van Windows 10. De tablet krijgt twee usb-poorten, eentje op het toetsenbord en de ander achterop, beiden versie 2.0. Verder is er een micro-hdmi-aansluiting, sleuf voor een micro-sd-kaart en een audio in/uitgang. De MIX 310 zal eveneens vanaf juni te koop zijn, en krijgt een prijskaartje van € 269,-

Ook de nieuwe laptops van Lenovo beschikken natuurlijk over Windows 10. De Yoga 710 is ontworpen voor professionals die vaak onderweg zijn. Deze laptop komt beschikbaar in een 14 inch- en 11 inch-model. Bij het grootste model is een Intel Skylake-processor core i7 toegepast, terwijl het kleinere model een Core m5-processor krijgt. Beide laptops zijn convertible en hebben een accuduur van zo'n 8 uur. De Yoga 710 komt in mei beschikbaar, waarbij het 11 inch-model € 799,- moet gaan kosten en het 14 inch-model 100 euro duurder is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: lenovo, yoga, mwc2016