abonneren

Nieuwe Navigon series: 42, 72 en 92

Navigon heeft nieuwe navigatiesystemen aangekondigd: de 42, 72 en 92 serie. Deze series zijn voorzien van Navigon’s nieuwe Flow software waarmee de meest gebruikte functies binnen een paar klikken vindbaar zijn.

Er kan tussen menu’s geschakeld worden zonder dat de navigatie onderbroken wordt. De bediening werkt als het bladeren door een boek en bevat onderin het scherm een werkbalk met eenvoudige iconen waardoor men altijd weet in welk menu hij of zij zit. Dat is althans de bedoeling.

De nieuwe 42 serie heeft drie navigatiesystemen met een 4,3 inch scherm: de 42 Easy, 42 Plus en 42 Premium. De Easy is het instapmodel met 20 kaarten van Europese landen. De 42 Plus biedt naast kaartenmateriaal voor 44 Europese landen ook de functies Text-to-Speech en gesproken file-informatie. De Navigon 42 Premium is het topmodel. Dit systeem bevat dezelfde functies als de 42 Plus, maar ook vier extra functies: verbeterde TMC-route-info met file-informatie, Panorama View3D, Professionele spraakcontrole 2.0 (waarmee het navigatiesysteem volledig bestuurd wordt via spraak) en als laatste Bluetooth hands-free set 2.0. Hiermee kunnen twee mobiele telefoons tegelijkertijd aangesloten worden.

De systemen uit de 72 en 92 serie beschikken over een 5 inch scherm. De 72 reeks is verkrijgbaar in een Easy, Plus, Plus Live en Premium editie. De 92 serie is verkrijgbaar in de smaken Plus, Premium en Premium Live.

De Live services bij de Navigon 72 Plus Live bestaat uit: Traffic Live en Google Local Search (3 maanden gebruik inbegrepen)

De Live services bij de Navigon 92 Premium Live editie bestaat uit: Traffic Live, Google Local Search, Events Live, Parking Live, Mobiele radarcontroles Live (12 maanden gebruik inbegrepen) en Navigon FreshMaps.

De Navigon 42 serie is vanaf september verkrijgbaar. De Navigon 42 Premium kost € 199, de 42 Plus is verkrijgbaar voor € 159 en de Easy variant kost € 139 euro. Over de beschikbaarheid van de 72 en 92 serie is op dit moment van schrijven nog niets bekend.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie