}
abonneren

Nieuwe accuproblemen Samsung Galaxy Note 7 niet dezelfde als eerste mankement

De problemen met de vervangende Samsung Galaxy Note 7 die afgelopen weken de kop opstaken, waren niet dezelfde problemen als bij de in augustus uitgerolde modellen.

Onderzoekers hebben tegenover website Bloomberg verklaard dat de problemen met de accu's die ontstonden bij de toestellen die de oorspronkele defect geraakte Samsung Galaxy Note 7 moesten vervangen, compleet andere mankementen vertonen.

Bij het originele probleem met de Note 7 was een batterij van Samsung's SDI-divisie toegepast. Die accu's zouden een fractie groter zijn dan de ruimte die in het toestel beschikbaar is, waardoor de batterijcellen op elkaar worden gedrukt. Dit op elkaar drukken - vooral wanneer het toestel in een broekzak zit - kon ervoor zorgen dat er kortsluiting in de batterij ontstaat, met ontvlamming als gevolg.

De toestellen die de defect geraakte Note 7-toestellen moesten vervangen, hebben echter een ander probleem: daar zouden fouten in de productielijn van de accu's zijn ontstaan. Die accu's werden niet door het Samsung-bedrijf gemaakt, maar door het Chinese Amperex Technology

Ontvlammen

Hoewel beide problemen dus niet aan elkaar gerelateerd zijn, en in principe niets met de techiek in het toestel zelf  te maken hebben, zijn de gevaren wel nagenoeg identiek. Voor zowel de modellen met de Samsung SDI-batterijen als die van Amperex bestaat het gevaar dat de Galaxy Note 7 spontaan in brand vliegt bij kortsluiting in de batterij.

De Samsung Galaxy Note 7 werd op 15 september jongstleden teruggeroepen, nadat er in de Verenigde Staten al 92 meldingen waren gemaakt van spontaan in brand vliegende en overhit geraakte accu's van dit toestel. In 26 gevallen zorgde dit voor brandwonden. Toestellen werden vervolgens vanaf eind september vervangen door modellen met een andere accu, van Amperex Technology, die eveneens gevaarlijk bleken te zijn.

Verkoop gestaakt

De verkoop van de Samsung Galaxy Note 7 is wereldwijd definitief gestaakt. Samsung heeft alle winkels opgedragen het toestel niet te verkopen en uit de (digitale) schappen te halen. De Note 7 zou vanaf 10 oktober officieel in Nederland te koop zijn. Klanten die een Note 7 hebben besteld, krijgen hun geld terug en als extra compensatie ontvangen ze een 128 GB micro-sd-kaartje. In Nederland zijn zo'n 5000 pre-orders geplaatst van de Note 7.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: Note 7, ontvlammen

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI