abonneren

Netgear lost routerbug definitief op

Netgear heeft voor een deel van zijn onveilige routers inmiddels een definitieve patch uitgebracht, waarmee een ernstig veiligheidsprobleem wordt opgelost. Die versie is nieuwer dan de eerder uitgebrachte betaversie.

Eerder deze week had Netgear al een betaversie van een patch uitgebracht, waarmee een serieus beveilingslek voor drie modellen van haar routers kon worden gedicht. De definitieve update is beschikbaar voor de R6400, R7000 en R8000 modellen routers van Netgear.

Een week geleden werd een ernstig lek voor de genoemde modellen ontdekt door onderzoekers van hde Carnegie Mellon Universiteit. Door het bezoeken van een kwaadaardige website of het achterhalen van het ip-adres van de router kon gevaarlijke code worden geïnjecteerd, waardoor een hacker zichzelf root-toegang tot de router kon verschaffen en hierdoor complete controle over het systeem kon krijgen.

Modellen

Aanvankelijk leek het probleem zich alleen voor te doen op een drietal routers van Netgear, maar het gaat om meerdere modellen, zoals de R6250, R6900, R6100LG en de D6400. De complete lijst vind je hier.

Patch

Voor sommige modellen routers is echter nog slechts een betaversie beschikbaar, maar voor de R6400, R7000 en R8000 is een productiepatch te downloaden via de onderstaande link.

Download hier de patch

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: lek, patch, Netgear, Nighthawk

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord