abonneren

Netbooks zijn nog niet dood volgens Acer

Volgens de grootste fabrikant van netbooks, Acer, zijn de netbooks nog niet dood. Het aantal verkochte netbooks is dit jaar flink ingezakt, toch zullen de netbooks naast notebooks blijven bestaan. Het is een kwestie van prijs, aldus Acer.

De vaak genoemde dood van het netbook is een overdreven reactie. De explosieve groei van de verkoop van deze categorie is voorbij, maar de prijs van de netbooks is nog steeds aantrekkelijk aldus een woorvoerder van Acer.

Acer is met de Aspire One netbooks een van de grootste netbook-fabrikanten ter wereld geworden. De netbooks hebben het bedrijf geholpen bij het bereiken van de tweede plaats van pc-fabrikanten in 2010. Toch blijken veel netbook-gebruikers minder tevreden met de prestaties en de mogelijkheden en hebben nu hun zinnen gezet op tablets voor het genieten van multimedia en internet.

Volgens Microsoft zijn de verkopen van netbooks in het eerst kwartaal van 2011 met 40% ingezakt. Deze daling is een stuk heftiger dan de 5,4 % daling in de totale verkoop van PCs(PC’s?). Bij Acer, goed voor ruim 11 % van de pc-markt, is de pc-verkoop met 15 % gedaald.

De belangstelling voor tablets heeft zeker invloed op de verkoop van netbooks, maar Acer is niet van plan om met netbooks te stoppen.

Via: Xbitlabs

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie