abonneren

Nederlandse ontwerper presenteert 3d-hologramkist

De Nederlandse ontwerper Feddow Claassen heeft een kist ontwikkeld waarin driedimensionale hologrammen geprojecteerd worden met behulp van een spiegel. De hologrammen worden geprojecteerd door een tablet op de kist. De vinding heet i-Lusio en Claassen probeert via crowdfunding 95.000 dollar op te halen voor het project.

Nu Tech meldt een interessant project van de Nederlandse ontwerper Feddow Claassen. Hij heeft een kist ontwikkeld waarin met behulp van een tablet 3d-hologrammen in worden geprojecteerd. iPads, Android-tablets of andere soorten tablets kunnen op de kist worden gelegd. Vervolgens wordt het plaatje op het scherm van de tablet in drie dimensies in de kist geprojecteerd. Dat werkt met behulp van een spiegel die diagonaal in de kist ligt. Deze techniek heet Pepper’s Ghost, vernoemd naar de eerste persoon die in 1862 een eerste optische  illusie maakte op basis van de techniek.

Er kunnen apps worden gedownload uit de speciaal opgezette app store. Daarmee zijn er vele verschillende projecties mogelijk. Zo zou je een hond of een mannetje kunnen laten rondlopen in de kist. Interessant is dat er in de kist ook objecten geplaatst kunnen worden. Daarmee kunnen de hologrammen, mits zo geprogrammeerd uiteraard, interacteren. In één van de filmpjes van het project

Claassen hoopt via de crowdfunding-website Indiegogo 95.000 dollar op te halen voor het project. Op de website staan potentiële toekomstige toepassingen voor entertainment, onderwijs en een virtuele catwalk. Maar ook als je kind een huisdier wil en dat niet mag, kun je met de i-Lusio het leed wellicht wat verzachten.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: hologrammen, i-lusio