abonneren

MWC12: Duracell wil Powermat-technologie in smartphones

Draadloos opladen is al jarenlang een onvervulde belofte. Goed, er zijn producten zoals de Powermat waar je je smartphone 'draadloos' mee op kunt laden, maar je zult dan wel een speciale accu, lomp hoesje of onhandige dongle moeten gebruiken. Een speciale Wireless Charging Card moet de opkomst van draadloos opladen in een stroomversnelling brengen.

Op dit moment zijn de Powermat-oplossingen nog te onhandig in het gebruik om voor een doorbraak te zorgen, maar als het aan Duracell ligt is dit spoedig voorbij. De fabrikant heeft op het Mobile World Congress zijn Wireless Charging Card (WiCC) gepresenteerd, waarmee de Powermat-technologie in elk mobiel apparaat geïntegreerd kan worden. De WiCC is een enorm dun kaartje die alle benodigde techniek bevat om een mobiele accu op te laden. Ook doet de WiCC dienst als nfc-antenne. Leg een toestel met een WiCC op een Powermat en de accu wordt automatisch opgeladen.

 

Fabrikanten hoeven weinig aanpassingen aan hun smartphones te maken om de WiCC te gebruiken: er zijn twee aansluitingen voor stroom nodig, twee voor nfc en twee voor data. Deze laatste aansluitingen maken het mogelijk het laadproces met een speciale applicatie te monitoren. Volgens Duracell gaat de WiCC voor draadloos opladen doen, wat geheugenkaartjes voor opslag hebben gedaan. De grote vraag is nu of Duracell inderdaad fabrikanten kan verleiden hun smartphones geschikt te maken voor Powermat en op welke termijn we de eerste concrete producten zien.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: mwc2012, Duracell, powermat

Nieuws headlines

Laatste reactie