abonneren

MWC 2015: Sandisk breekt eigen record met 200 GB micro-sd-kaartje

Sandisk heeft een sd-kaartje uitgebracht met een opslagcapaciteit van maar liefst 200 GB. Dat is bijna twee keer zoveel als het model dat begin vorig jaar werd geïntroduceerd.

De nieuwe Ultra micro-SDXC van Sandisk is geschikt voor mobiele apparaten zoals smartphones, en heeft een opslagcapaciteit van 200 GB. Het model dat het bedrijf begin 2014 vorig jaar op de markt bracht, had 'slechts' 128 GB opslagruimte.

Volgens Sandisk behaalt het nieuwe geheugenkaartje een leessnelheid tot zo'n 90 MB/s. Het bedrijf heeft dezelfde techniek toegepast als bij het 128 GB-kaartje.De Sandisk-kaartjes zijn daarnaast water- en schokbestendig.

Volgens Sandisk kan de Ultra micro-SDXC UHS-I Premium Edition gebruikt worden voor het opslaan van uhd- of 4K-materiaal. Er is op dit moment een aantal digitale videocamera's beschikbaar die werken met micro-sd-kaartjes, en deze Sandisk zou daar prima voor gebruikt kunnen worden. Ook tal van smartphones kunnen met zo'n kaartje overweg, al is de grens van 128 GB-kaartjes vaak de beperking.

De Sandisk Ultra micro-SDXC UHS-I Premium Edition komt vanaf het tweede kwartaal op de markt en zal een prijskaartje van rond de 400 dollar krijgen. Er wordt 10 jaar garantie geleverd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: Mwc