abonneren

Motorola verkoopt 100.000 Xooms

Volgens de Deutsche Bank heeft Motorola ongeveer 100.000 exemplaren van zijn Honeycomb-tablet, de Motorola Xoom, verkocht. De tablet is nu twee maanden op de markt in Amerika. Om de verkoopcijfers te achterhalen heeft Deutsche Bank gekeken naar het aantal mensen dat een Honeycomb-apparaat gebruiken, aangezien de Xoom officieel de enige tablet met dit Android OS is.

 

Deutsche Bank schatte aanvankelijk dat Motorola zo'n 50.000 Xooms per maand zou verkopen en lijkt er nu niet ver naast te zitten. Motorola zelf wil overigens geen verkoopcijfers vrijgeven. Volgens onderzoeksbureau Pacific Crest vallen deze verkoopresultaten tegen; Motorola en Google hadden hogere aantallen verwacht. Het lijkt erop dat Android 3.0 moeite heeft aan te haken bij het succes van de iPad en iPad 2. Volgens Pacific Crest liggen de oorzaken bij de hoge prijs ($ 800 zonder abonnement, $ 600 met abonnement) en het geringe aantal Honeycomb-applicaties; ten tijde van de lancering waren er slechts 16 geoptimaliseerde applicaties in de Android Market te vinden. Andere analisten zijn minder negatief. Ze wijzen erop dat 100.000 stuks absoluut geen slecht aantal is, gezien de omstandigheden. De grote vraag is nu wat andere Android-fabrikanten dit voorjaar gaan doen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord