abonneren

Motorola komt met twee Xoom 2-tablets

Motorola kondigt de opvolger aan van zijn Android-tablet Xoom. De Xoom 2 komt in twee maten: Een met een scherm van 10,1 inch en een van 8,2 inch.

De grote versie heet Xoom 2 en de kleine Xoom 2 Media Edition. Beide Android-tablets gebruiken een 1,2 GHz dualcore processor van Texas Instruments en worden uitgebracht met Android Honeycomb 3.2. Wel krijgen de nieuwe Xoom’s later een update naar Android 4.0, Ice Cream Sandwich.

De tablets hebben een 1,3 megapixel camera voor en een 5 megapixel camera aan de achterkant. Er is 1 GB geheugen en 16 GB opslagruimte. De grote krijgt een accu voor 10 uur webgebruik de kleine zou het 6 uur moeten volhouden. De Xoom 2 weegt 599 gram en de Xoom 2 Media Edition weegt 386 gram. Ze zijn niet dikker dan 9 mm.

Motorola levert de nieuwe Xoom met Mororola’s streamingsoftware Motocast. Ook krijgen ze Wifi een een usb- en ethernetaansluiting

De beide Xooms liggen nog deze maand in Engeland in de winkel. Of ze ook bij ons zullen uitkomen, is nog niet bekend, de officiële prijzen ook niet. Verwacht wordt dat de Xoom 2 ca. € 450 gaat kosten en de kleinere Xoom 2 Media Edition ca. € 390.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: