abonneren

Microsoft wil winkelketen in Europa

In navolging van Apple wil Microsoft een eigen winkelketen in Europa. In het Verenigd Koninkrijk zouden de eerste vestigingen al worden geopend in 2013.

Dit meldt de Financial Times op basis van een anonieme bron. Of de winkels daadwerkelijk in Europa worden geopend is afhankelijk van het succes in de Verenigde Staten, Canada en Puerto Rico. Aan het eind van dit jaar vindt intern een evaluatie plaats van de winkels in deze landen en wordt bekeken welke winkelformule het beste werkt.

Microsoft zou in Groot Brittannië al met de eigenaren van onroerend goed hebben gesproken over mogelijke winkellocaties. Daarnaast experimenteert het Amerikaanse bedrijf met zogenaamde pop-up stores om Windows 8 te promoten, onder andere in Amsterdam.

De stap naar een eigen winkel is op zich logisch. De laatste jaren is Microsoft steeds meer hardware gaan maken naast de softwarepakketten Windows en Office. Onlangs voegde het bedrijf zijn eerste Surface RT tablet toe aan het productassortiment. Tot de overige producten behoren de Xbox 360 spelcomputer, gamecontrollers, muizen en toetsenborden. Naast de verkoop van Microsoftproducten geven de Amerikaanse winkels ook gratis cursussen voor onder andere Windows 8.

De Windows-gigant heeft nog plannen genoeg. Mogelijk komt het ooit met een eigen smartphone en een tv-settopbox op basis van Windows 8.

Bron: Automatiseringsgids

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: