abonneren

Microsoft stopt 31 oktober volgend jaar met de OEM-verkoop van Windows 7 én 8.1

Microsoft stopt 31 oktober 2016 met de OEM-verkoop van Windows 7 en Windows 8.1. Vanaf die datum mogen verkopers alleen nog systemen verkopen die voorgeïnstalleerd worden met Windows 10.
Dat merkte ZDnet op nadat het Microsofts "Lifecycle Fact Sheet" vond.

OEM-licenties

Daarin staat te lezen dat Microsoft vanaf 31 oktober geen Windows 7 en Windows 8.1 OEM-licenties meer levert. Opvallend is dat Windows 8 zelf al veel eerder wordt uitgefaseerd: Dat gebeurt al op 30 juni 2016.

Ondersteuning

De OEM-stop betekent alleen dat winkeliers geen laptops of pc's meer kunnen verkopen met de oudere besturingssystemen. De support daarvoor blijft wel gewoon bestaan. Windows 7 behoudt nog tot in ieder geval 2020 de verlengde ondersteuning, die kritieke beveiligingsgaten dicht.

Niet onverwacht

Het is niet onverwacht dat Microsoft gaat stoppen met de levering van Windows 7. Normaal gesproken moeten fabrikanten 2 jaar na de opvolger uit is stoppen met het verkopen van de oudere Windows. Dat betekent dat Windows XP nog verkocht mocht worden tot 2009, 2 jaar ná Windows 7 uit kwam. Volgens die regel zou Windows 7 al in 2013 niet meer mogen worden verkocht (na Windows 8 uit 2011), maar omdat de markt zo lauw reageerde op Windows 8 werd besloten die periode te verlengen.

Frappant is wel dat volgens precies die regel ook Windows 8 nog tot in ieder geval 2017 verkocht zou moeten worden, maar Microsoft wil graag dat iedere klant overstapt op Windows 10.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: Windows, Windows 8, Windows 8.1, Windows 7, Oem

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord