Microsoft kondigt all-in-one Surface Studio aan

Microsoft heeft zoals verwacht een all-in-one-pc in de Surface-lijn aangekondigd, de Surface Studio. Daarmee brengt het bedrijf zijn eerste iMac-concurrent uit.

De Surface Studio heeft een bijzonder dun touchscreen, dat 12,5 millimeter 'dik' is. Het betreft een 28 inch Pixelsense-scherm met True Color-technologie, met een PPI van 192, een aspect ratio van 3:2 en 4,5K-scherm. Het display is dus wat hoger dan we van een monitor gewend zijn, en is ook 'plat' te drukken. Dat tekent wat makkelijker. 

Specificaties

De all-in-one wordt aangedreven door een Intel Core i7-processor, 32 GB DDR4 werkgeheugen en een GTX 980-videokaart, waardoor de pc ook zijn mannetje kan staan op het gebied van gaming. Tevens is er 2 TB schijfruimte aanwezig. Een microfoon en hd-webcam zijn ingebouwd, o.a. voor Cortana- en Windows Hello-functionaliteiten. 

Surface Dial

Een belangrijk nieuwe onderdeel van de Surface-lijn is de Surface Dial. Dit is een nieuwe invoermethode, naast een toetsenbord, een muis en een Surface Pen. Door de ronde schijf te draaien, worden er verschillende acties uitgevoerd. Zo kan er mee door Word-pagina's worden gebladerd, of kan er mee 'teruggespoeld' worden om zaken ongedaan te maken door tegen de klok in te draaien.

Ook in- en uitzoomen is een optie, zo toonde Microsoft in een demo. De Surface Dial is niet alleen voor de all-in-one-pc bedoeld, maar ook voor andere Windows 10-apparaten. Waaronder de Surface Pro-serie en de Surface Book. De Dial-functionaliteit zit straks namelijk in het besturingssysteem zelf gebakken.

Prijs en beschikbaarheid

De prijs van de Surface Studio is niet mals: 2999 dollar. Of de computer ook naar Nederland komt is nog niet bekend, maar Microsoft spreekt in eerste instantie over een 'gelimiteerde oplage'.

Bekijk hier een video van de mogelijkheden van de Surface Studio:

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: surface, studio