abonneren

Microsoft komt ook met smartwatch

Microsoft werkt aan concurrent voor Apples iWatch. Het bedrijf werkt aan een Surface-horloge om te concurreren met Apples (verwachte) iWatch.

Het team achter de Windows 8-tablet Surface heeft zich gemengd in het ontwerpproces van een slim horloge, gebaseerd op het design ontworpen door de mensen die aan de Xbox-accessoires werken.

Volgens technologiesite The Verge is het ontwerp ontstaan als een hartritmemonitor voor gamers die op de Xbox spelen. Het slimme horloge zou een scherm van 1,5 duim hebben en net zoals de Windows Phones in een waaier van kleuren uitkomen, waaronder blauw, rood, geen, zwart, wit en grijs.

Volgens Amongtech wordt de horloge gemaakt van doorschijnend Oxynitride Aluminum, waarvan beweerd wordt dat het driemaal zo sterk is als glas.

De huidige buzz rond slimme horloges hebben we te danken aan de geruchten dat Apple werkt aan een toestel dat je om je pols draagt, voor de gemakkelijkheid de iWatch genoemd. Apple zou de naam al vastgelegd hebben en zou al mensen aangetrokken hebben om het apparaat te maken. In de tussentijd zijn andere technologiebedrijven zoals Sony, Samsung, LG en Google ook al begonnen aan hun intelligente kledingsaccessoires.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: Iwatch

Laatste reactie