Microsoft HoloLens komt in meer landen beschikbaar

De augmented reality-bril HoloLens wordt in meer landen uitgebracht. Na Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland komt de bril nu ook beschikbaar in Japan.

De HoloLens Developers Edition is een testversie van de HoloLens die gebruikt kan worden voor ontwikkelaars om hun software mee te testen. Japan wordt nu toegevoegd aan de landen waar de bril is te verkrijgen. In dat land gebruikt vliegmaatschappij Japan Airlines de ar-bril voor het testen van bemanningen die willen promoveren tot co-piloot.

Aantal landen

Microsoft breidt het aantal landen waar de HoloLens beschikbaar komt gestaag uit. Tot nu toe is de bril beschikbaar in zeven landen: Australië, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Nieuw Zeeland, Verenigd Koninkrijk en Japan. De bril kan vanaf 2 december worden besteld, waarna het begin 2017 zal worden verstuurd. Het is nog niet bekend of Nederland uiteindelijk tot de landen toebehoort waar de HoloLens is te verkrijgen.

Microsoft heeft inmiddels ook een nieuwe build vrijgegeven van de SDK die nodig is om apps en omgevingen te ontwikkelen voor de HoloLens.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: hololens