abonneren

Maldrone is de eerste malware voor drones

Een beveiligingsonderzoeker zegt dat hij een vorm van malware heeft ontworpen waarmee hij drones kan overnemen. De software, die hij toepasselijk 'Maldrone' noemt, is het eerste virus voor de vliegende robots. Nu zijn zelfs die niet meer veilig...
De Indiase onderzoeker, Rahul Sasi, publiceerde een video over hoe hij de verbinding over wist te nemen van een AR-drone van Parrot. De Maldrone-software werkt voorlopig alleen op die drones, maar aangezien dat één van de populairste consumentendrones van dit moment is geeft dat wel aan hoe groot de impact ervan is.Drone overnemen

De Maldrone is software die onder ARM Linux werkt. De software wordt geïnjecteerd in de drone en kan zo een omgekeerde tc-verbinding opstellen. Zo kan de besturingssoftware van de drone worden overgenomen, zoals de drivers, de sensoren en zelfs de drone zelf.

Bereik

Maldrone schakelt de autopiloot van de drone ook uit, waardoor ook bijvoorbeeld een reset niet meer werkt. Het probleem blijft wel dat de drone binnen bereik moet blijven van de bestuurder. Als de drone via wifi wordt bestururd is dat niet zo heel ver.

Drones worden steeds meer zaken ingezet, zoals het bezorgen van pakjes en pizza's. Maar ook in oorlogssituaties worden drones veelvuldig gebruikt, wat met drone-malware ook voor gevaarlijke situaties kan leiden.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: Drones, Parrot, Malware, Drone, maldrone, parrot ar

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord