abonneren

Luckey: 'Macs niet krachtig genoeg voor Oculus Rift'

De Oculus Rift is vooralsnog alleen compatible met Windows-systemen en dat blijft de komende tijd ook zo. Er zijn nog geen Mac-plannen, omdat Macs er niet krachtig genoeg voor zijn.

Oculus' Palmer Luckey zegt dat desgevraagd in een interview met Shack News. "Als Apple ooit een goeie computer bouwt, dan willen we de Rift er zeker op laten werken", aldus de medebedenker van de virtual reality-bril.

Apple zou zich vooral moeten focussen op sterkere GPU's, zo verklaart Luckey. "Je kan nu de duurste, top-of-the-line MacBook kopen voor 6000 dollar, maar zelfs die bezit maar een AMD FirePro D700 - en dat is gewoon niet goed genoeg."

Grafische rekenkracht

High-end vr-brillen als de Oculus Rift en de Vive van HTC vragen veel grafische rekenkracht en daar heb je dan ook een dure videokaart voor nodig. Zo worden de GeForce GTX 970 van Nvidia en de AMD Radeon R9 290 aangeraden als vertrekpunt.

Voor zover bekend heeft Apple zelf nog geen plannen om meer met virtual reality te doen, hoewel Apple-baas Tim Cook er ook niet negatief tegenover staat.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: Oculus Rift, VR

Nieuws headlines

Laatste reactie