abonneren

Logitech lijdt verlies op Google TV

De fabrikant van computeraccessoires Logitech heeft bij de presentatie van de kwartaalcijfers bekendgemaakt 45 miljoen dollar verlies te lijden over het laatste kwartaal. Hiervan komt 34 miljoen voor rekening van de slecht verkopende Google TV-hardware.

Logitech wordt zo een van hardwareslachtoffers van het mislukken van Google TV. Google TV heef tot nu toe nog niet het succes gebracht wat Google en ook Logitech ervan verwachten.

De verkoopcijfers van Logitech Revue, zoals het Google TV-product van Logitech heet, zijn zelfs negatief. Veel gebruikers zijn zo ontevreden over het functioneren van Google TV dat ze het kastje naar de winkel terugbrengen. Logitech probeert te redden wat er te redden valt door de prijs te verlagen naar 100 dollar. Eerder ging Revue voor 250 dollar over de toonbank.

Google heeft beloofd in september met een software-update te komen die de prestaties van Google TV aanzienlijk moeten verbeteren. Met Google TV kun je via internet televisiekijken.

Door de problemen met het kastje eindigde het afgelopen kwartaal voor Logitech dus 45 miljoen dollar negatief, terwijl in dezelfde periode vorig jaar nog 11,8 miljoen winst gemaakt werd. Wel groeide de omzet het afgelopen kwartaal ten opzichte van het voorgaande kwartaal met 1 miljoen naar $480 miljoen. Dit is wel 4% lager dan dezelfde periode vorig jaar. Als gevolg van de slechte resultaten heeft CEO Gerald Quindlen aangekondigd ontslag te zullen nemen.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord