abonneren

Logitech laat smartphone alle apparaten thuis bedienen

Logitech introduceert de universele afstandsbediening Harmony Ultimate en Harmony Smart Control. Bij beide producten zit een Hub, waarmee apparaten achter gesloten deuren kunnen worden bediend en via een smartphone.

We zijn doorgaans erg te spreken geweest over de Harmony-lijn van universele afstandsbedieningen, ondanks de vaak niet geringe prijs. Nu bekend is geworden dat Logitech de Harmony-producten van de hand wil doen, betekent dat niet meteen dat het bedrijf de universele afstandsbedieningen laat vallen. Logitech is ermee gebaat dat de lijn zo sterk mogelijk is voor de verkoop. Gisteren werden in Amsterdam tijdens de presentatie van nieuwe producten aan de pers twee nieuwe Harmony-producten gelanceerd, namelijk Harmony Ultimate en Harmony Smart Control.

Harmony Ultimate

Deze universele afstandsbediening is een geüpdatete versie van de Harmony Touch. Hij kan maximaal vijftien apparaten bedienen en heeft net als de Touch een 2,4-inch scherm. Naast de gebruikelijke functies zoals het bedienen van televisie, dvd-speler, versterker, settopbox et cetera en verschillende commando’s voor deze apparaten te combineren in een ‘activiteit’ als ‘dvd afspelen’, kan de Ultimate-afstandsbediening ook Philips Hue-verlichtingssystemen aansturen. Daarmee kan de Ultimate dus met één druk op de knop verschillende apparaten aanzetten, op de juiste instelling zetten én het licht op een gewenste manier instellen. Ook is de afstandsbediening voorzien van haptische feedback. Hij is beschikbaar vanaf mei en zal 279 euro kosten.

Harmony Hub

De Ultimate wordt geleverd met de Harmony Hub. Dit zwarte kastje is voorzien van infrarood, RF, Bluetooth en wifi. Het apparaatje kan in de televisiekast achter gesloten deuren bij de apparaten worden geplaatst, waardoor geen deur meer geopend hoeft te worden om de apparaten te bedienen. Daarnaast wordt er een IR Blaster meegeleverd als extra infrarood-zender. De televisie staat immers doorgaans niet in een kast en wordt via deze unit bestuurd door hem ervoor te plaatsen.

Harmony Smart Control

De Harmony Hub wordt ook meegeleverd bij Smart Control van Harmony. Dit pakket bevat daarnaast een app voor Android of iOS om je smartphone in een universele afstandsbediening te veranderen en een simpele universele afstandsbediening omdat je je smartphone waarschijnlijk niet door iedereen wil laten bepotelen. Harmony Smart Control kost 129 euro en zal net als Harmony Ultimate in mei beschikbaar zijn.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: Harmony, Harmony Ultimate, harmony smart control