Lifehack van de week: Tips om je tech schoon te maken

Regelmatig kijkt PCM naar een interessante lifehack. Welke lifehack op het gebied van technologie maakt je leven makkelijker en vooral leuker? Deze week gaat de lifehack over het schoonmaken van je verschillende apparaten.

Technologie bevindt zich overal. Of je nu onderweg bent met je smartphone of tablet, of je laptop op school, werk of thuis gebruikt, of je koptelefoon, die je overal op hebt of soms uitwisselt. Dat heeft helaas ook een nadeel, namelijk dat je glanzende, nieuwe gadget naar verloop van tijd vies wordt en wel eens toe is aan een schoonmaakbeurt.

Koptelefoon en smartwatches

In deze lifehack worden tips gegeven wat de pijnpunten zijn voor de meestgebruikte tech en hoe je deze schoon kunt maken. Bij de koptelefoon is het bijvoorbeeld nodig te letten op zweet en vocht en kun je deze reinigen met een nat doekje met water en wat zeep. Eventueel is een make-up removerdoekje ook handig om te gebruiken. Hetzelfde geldt voor sporthorloges en smartwatches die door de hevige work-out ook last hebben van veel zweet en waar dode cellen zich ophopen. Vooral het bandje is belangrijk en kun je hevig schrobben met een sopje en doekje of sponsje.

Smartphones, laptops en camera's

Andere tech die in de lifehack voorbij komen zijn smartphones en tablets, die we natuurlijk het meest en op de meest verschillende locaties gebruiken en dus écht wel eens toe zijn aan een schoonmaakbeurt, laptops en notebooks, waarbij vooral het toetsenbord na verloop van tijd erg vies kan worden en ook camera’s.

Alle tips over waar je op moet letten met je tech en hoe je deze schoon kunt maken vind je in het volledige artikel op Lifehacking.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: tablet, laptop, smartwatch, smartphone, koptelefoon, schoonmaken, tech, lifehack