abonneren

LG toont grootste Oled-tv ter wereld

LG schudt de elektronicamarkt op met werelds eerste 55-inch Oled-tv, die te zien zal zijn op de CES (Consumer Electronics Show) dit jaar. De eerste foto’s zijn nu al beschikbaar.

Wat we nu al kunnen zien is de briljante beeldkwaliteit en het het feit dat het scherm extreem dun is. De werkelijk flinterdunne tv (4mm!) wordt volgende week op de CES getoond.

Het Oled-scherm gebruikt afwijkend van de tot nu toe gebruikelijke oledschermen vier kleuren. Naast rood, groen en blauw zijn er ook witte pixels. Dit moet voor een schitterende kleurweergave en grote helderheid zorgen. Met een gewoon oled-scherm zou de kleur nogal kunnen veranderen naar gelang de kijkhoek, maar de ‘Color Refiner’ zorgt voor een consistente kleurweergave vanuit welke kijkhoek dan ook. Bijkomend voordeel van de oled-technologie is de veel grotere snelheid van het scherm, waarmee een ongekende beelverversingssnelheid mogelijk is.

De tv weegt slechts 7,5 kg maar, zal ongetwijfeld de portemonnee een stuk dunner en lichter maken. Hoeveel deze televisie gaat kosten is nog niet bekend. Wanneer hij werkelijk te koop zal zijn ook niet. Wie wil zien of alle beweringen van LG ook waargemaakt worden, zal volgende week zelf moeten gaan kijken op de CES in Las Vegas.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: