abonneren

LG presenteert volgende maand nieuwe Wide Color Led-tv's

LG komt in januari met een nieuwe lijn UHD-tv's met Wide Color-led-technologie. De nieuwe beeldbuizen krijgen een resolutie van 3840 x 2160 pixels.
Dat maakt LG vandaag bekend. Het Zuid-Koreaanse bedrijf onthult de tv's tijdens de CES-beurs in Las Vegas, begin januari. De tv's komen in meerdere ontwerpen op de markt, al wil LG nog niet bekend maken welke dat moeten zijn.

Scherpere kleurdiepte

LG noemt de gebruikte techniek Wide Colour Led, maar wil nog weinig bekend maken over hoe die technologie precies werkt. De fabrikant zou gebruik maken van speciale leds, die op fosfor zijn gebaseerd. Dat zou voor meer kleurdiepte moeten zorgen.

Quantum dot

Er worden nog meer nieuwe technologie├źn in de tv's toegevoegd. Zo moet de kijkhoek worden verbeterd door het zogeheten True Black Control, waarmee mooiere zwarte vlakken worden weergegeven. Ook belooft LG tv's met de zogeheten quantum dot-technologie, waar ook bedrijven als Samsung en Sony nu mee experimenteren. Die zorgen ook voor een scherpere kleurdiepte.

WebOS

Vorige maand werd overigens ook bekend dat LG met een nieuwe versie van WebOS komt, het besturingssysteem voor zijn slimme tv's. Naar verwachting wordt ook dat tijdens de CES-beurs gepresenteerd.

PCMweb is van 6 tot 9 januari bij de CES-beurs aanwezig. We doen daar de hele dag door verslag, ook via Twitter en Facebook. Als jullie graag speciale dingen willen zien op de beurs, dan horen we dat graag van jullie. Je kunt daarvoor reageren onder deze artikelen, of op sociale media.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: wide color led

Laatste reactie