abonneren

LG presenteert oprolbaar en transparant tv-scherm

LG zegt dat het een oprolbaar, 18 inch oled-televisiescherm heeft gemaakt. De schermenafdeling van de Zuid-Koreaanse fabrikant denkt dat rond 2017 alle tv-schermen flexibel en oprolbaar zijn.

Het scherm dat LG Display maakte heeft nu nog een wat lage resolutie van 1200 x 810 pixels, maar de beeldkwaliteit wordt volgens LG niet beïnvloed door het oprollen van het scherm. Het scherm bestaat uit polyamide film waardoor het display een stuk flexibeler wordt en daarom op te rollen is. Bovendien is het scherm ook significant dunner - slechts 3 centimeter dik.

Transparant scherm

Het is niet het enige nieuwe display dat het bedrijf gisteren presenteerde. LG toonde ook een 18 inch transparant scherm, waar doorheen te kijken is als er niets op tv is, maar waarvan het scherm toch helder te bekijken is.

Revolutie

Volgens LG zullen we binnen een paar jaar een enorme revolutie zien in tv-land. "Tegen 2017 zullen we een echt flexibel en transparant OLED-scherm zien dat meer dan 60" groot is, wat bovendien ook in full-HD is." We zijn benieuwd.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: