LG presenteert eerste 4K-televisies

LG heeft de eerste commerciële 4K-televisies ooit gepresenteerd. De tv's met oled-schermen hebben een resolutie van 3840 x 2160 pixels. Beide apparaten hebben een gebogen scherm. In Korea komen de toestellen op de markt voor 8,300 euro, maar het is niet bekend wat de prijs wordt in Nederland.

De twee tv's zouden aanvankelijk al vorig jaar op de markt moeten komen, maar dat werd toen uitgesteld. De nieuwe tv's zijn nu de eerste oled-4K-televisies die koop commercieel verkrijgbaar zijn.

Twee maten

De tv's hebben een schermdiagonaal van 77 en 65 inch, en gebruiken allebei naast rode/groene/blauwe subpixels ook witte subpixels waardoor een scherper beeld ontstaat als er lichtere kleuren in beeld zijn. Beide tv's hebben het besturingssysteem webOS aan boord, waarmee apps als Netflix en YouTube kunnen worden geïnstalleerd.

Nederland

In de eerste plaats komen de tv's in Zuid-Korea op de markt, de thuisbasis van LG. Het is niet duidelijk wanneer de apparaten op de Nederlandse markt te koop zijn. LG Nederland zegt wel dat dat 'binnenkort' is. Over de prijs in Nederland is nog niets bekend, maar in Zuid-Korea komen de toestellen voor 12 miljoen won op de markt, wat omgerekend zo'n 8,300 euro is.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: TV, Oled, 4k, televisie, Curve