LG kondigt tablet met 3D-scherm aan

Hoewel de G-Slate technisch gezien al op de CES was aangekondigd, heeft LG zijn Android-tablet nu echt officieel aangekondigd en openlijk gepraat over de specificaties van de tablet. Zoals verwacht draait de G-Slate op Android 3.0 (Honeycomb), net als veel andere nieuwe tablets, maar LG legt de lat een stuk hoger door de G-Slate met een 3D-scherm uit te rusten.

De G-Slate bevat de inmiddels overbekende 1GHz dualcore Tegra 2-processor uit de stal van nVidia, gekoppeld aan 32 GB intern flashgeheugen, een gyroscoop, accelerometer en twee stereoscopische camera's aan de achterzijde. Deze twee camera's kunnen 1080p-videomateriaal in 3D opnemen. Uiteraard is het ook mogelijk om normale 5 megapixel-kiekjes met de G-Slate te schieten. Een derde camera zit aan de voorzijde van het scherm, zodat de tablet gebruikt kan worden voor videobellen.

 

Om je 3D-opnames terug te bekijken heb je een 3D-brilletje nodig. Onduidelijk is nog of LG gekozen heeft voor een actief of passief scherm; het laatste lijkt ons het meest voor de hand liggend. Het display zelf heeft een schermdiagonaal van 8,9 inch en is daarmee groter dan de Samsung Galaxy Tab en kleiner dan de iPad. Vind je dit scherm te klein voor video, dan is er een hdmi-poort aanwezig om 1080p uit te voeren. Een prijs wil LG nog niet noemen, maar de G-Slate moet in maart in Amerika te koop zijn. Omdat de tablet gebruik maakt van 4G (lte) is niet duidelijk of we de G-Slate ook rond die tijd in Europa aan zullen treffen.

 

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: