abonneren

LG komt met Google TV op CES 2012

LG zal op de CES 2012 zijn eerste Google TV demonstreren. Het wordt een televisie met Google TV 2.0 ingebouwd.

Het zal waarschijnlijk een van de eerste televisies worden waar de tweede versie van Google TV is ingebouwd. LG zou ook al op de CES in januari van dit jaar een televisie met Google TV ingebouwd presenteren, maar deze introductie is afgelast op verzoek van Google, omdat toen al duidelijk was dat de slimme televisie-oplossing van Google niet zo geweldig functioneerde.

Op de komende CES in januari 2012 komt er alsnog de introductie van de slimme LG-televisies maar nu met de tweede poging van Google met Google TV 2.0 om het Google TV-product te lanceren.

De reacties van het publiek op Google TV zijn sinds de oorspronkelijke lancering eind vorig jaar niet veel beter geworden. Reden voor Logitech – een van Googles introductiepartners van Google TV – om aan te kondigen dat ze er volledig mee gaan stoppen als de huidige voorraad van de Revue set-top box is uitverkocht.

Google TV is een vorm van interactieve televisie. Het maakt al dan niet met een los kastje of ingebouwd in de televisie, de televisie slimmer en zorgt voor een verbinding met internet. Via internet kun je dan op de televisie browsen en content on demand afspelen. Ook krijg je via Google tv toegang tot media die zich op je netwerk bevindt.

Verwacht wordt dat Google TV 2.0 in 2012 ook naar Europa zal komen. In elk geval zal het in het Verenigd Koninkrijk worden uitgebracht. Of we het ook in Nederland kunnen verwachten is nog maar de vraag. 

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord