abonneren

LG brengt tablet, phablet en smartwatch uit

een LG manager heeft in een interview met een Bulgaarse website een tipje van de sluier opgelicht wat betreft nieuwe producten. Wanneer deze meneer de waarheid spreekt kunnen we op korte termijn een tablet, een phablet en een smartwatch tegemoet zien.
 

De beweringen van deze manager worden gedeeltelijk ondersteund door de productnamen die LG een tijdje geleden heeft vastgelegd. De komst van de GPad is een 'no brainer' omdat we hier al heel veel gelezen hebben, de komst van een smartwatch lijkt ons ook logisch omdat iedereen met zo een product aan het stoeien is.

GPad

De eerste tablet van LG sinds jaren moet de LG GPad worden. Wanneer we de geruchten mogen geloven zal deze tablet een full HD 8,3 inch (1920 x 1200) scherm krijgen. Onder het scherm zou een quadcore processor snorren met 2GB aan RAMgeheugen. Of deze tablet ook een Snapgdragon 800 zal krijgen is nog niet bekend.

Dat deze tablet zeker zal komen kunnen we afleiden uit de registratie in de Bluetooth-database en hij is nu ook gezien bij de FCC in de Verenigde Staten. De FCC registreert alle apparaten die in de Verenigde Staten uitgebracht zullen worden die gebruik maken van radiosignalen.

GPad FCC

Phablet

In het interview laat de Bulgaarse Dimitar Vulev weten dat LG na de LG Optimus G met zijn 5,5 inch scherm volgend jaar met een model zal komen met een nog groter scherm. Hiermee volgt het bedrijf de trend van onder andere de Samsung Galaxy MegaSony Xperia Z Ultra en de HTC One Max. Deze phablet zullen we uiteindelijk pas volgend jaar gaan zien.

Een smartwatch ligt ook in de lijn der verwachtingen, Vulev stipt aan dat LG al eens eerder een smartwatch heeft uitgebracht maar dat de markt er toen nog niet rijp voor was. Tussen de regels door kunnen we lezen dat de technologie voor een goede smartwatch nu wel aanwezig is en daarbij moeten we denken aan flexibele schermen. Wanneer we een dergelijk product gaan zien van LG is nog niet te zeggen, maar dit jaar zal dat zeker niet zijn.

Smartwatch

Markt

In het interview maakt Vulev nog een interessante opmerking. Alhoewel hij het niet kan onderbouwen met cijfers ziet hij dat de markt zich naar twee kanten ontwikkeld. De ene kant is het zogenaamde laag-segment waar we toestellen met een schermformaat tot 4,0 inch zien en het top-segment waar we toestellen zien met grote schermen en topspecificaties. Daartussen is er weinig vraag naar de 4,5 tot 4,7 inch toestellen. Hij denkt dat dat een afspiegeling is van de maatschappij waar (in sommige landen) de middenklasse verdwijnt en de rijken rijker en de armen armer worden. 

Dat gezegd hebbende is een mobiele telefoon ook in Bulgarije een prestige-object en zal men daar, net als in Nederland, ook veel geld aan willen uitgeven.

 

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: