abonneren

Lenovo Android-tablets IdeaPad K1 en ThinkPad

Lenovo stort zich met maar liefst drie tablets op de tabletmarkt. De IdeaPad K1 voor consumenten en een ThinkPad-tablet voor zakelijk gebruik zijn Android Honeycomb-tablets. Lenovo geeft het met Windows niet op met de IdeaPad P1.

IdeaPad K1 en de ThinkPad zijn de eerste tablets van Lenovo met Android 3.1 (Honeycomb). Voor ons Europeanen niet zo interessant, maar Lenovo benadrukt dat dit de eerste Android-tablets zijn die zijn gecertificeerd voor Netflix videostreaming. Ze beschikken daaroe over een full HD (1080p) hdmi-uitgang die met drm is beveiligd. Zo kunnen Netflix-abonnees films kijken op een tv.

Nvidia Tegra 2
Zoals de meeste actuele Android-tablets, bevatten de Lenovo-tablets een dual core Nvidia Tegra 2 op 1 GHz. Beide beschikken over een 10.1 touchscherm met 1280 x 800 pixels.

Lenovo richt zich met de IdeaPad K1 op consumenten met de nadruk op entertainment en social networking. De ThinkPad is een tablet voor zakelijkgebruik met extra beveiligingsvoorzieningen, degelijkheid, een strak uiterlijk en software voor beheer op afstand. Ook is de ThinkPad optioneel met penbediening verkrijgbaar.

Beide tablets komen met opslagmogelijkheden in de cloud. Lenovo biedt als extra service (eigen) apps in de Lenovo App Shop. 

Windows 7
Voor de Windows-liefhebber introduceert Lenovo ook de IdeaPad P1 met Windows 7. Dit tablet draait op een 1,5 GHz Intel Atom-processor. Dankzij Windows optimaal geschikt voor het gebruik met MS-Office-documenten. De IdeaPad 7 combineert een multitouchscherm met toegevoegde pen-bediening om op het talblet notities te kunnen maken.

De 32 GB IdeaPad K1 gaat $499 kosten. Een 16 GB ThinkPad met wifi kost $499 zonder pen en $529 met extra penbediening. Beide tablets zijn vanaf vandaag in de VS verkrijgbaar. In augustus zullen ze wereldwijd verkrijgbaar zijn. De ideaPad P1 komt later dit jaar uit.

Update: In Nederland Levert Lenovo nog altijd geen consumentenproducten. Hier zal dan ook alleen de ThinkPad uitkomen. De Lenovo ThinkPad zal vanaf half september in Nederland verkrijgbaar zijn voor € 459 tot € 629, afhankelijk van de uitvoering.

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Laatste reactie