abonneren

Langere batterijduur in ontwikkeling door Apple

Uit twee patenten die door Apple zijn ingediend zou blijken dat het bedrijf serieuze plannen heeft om accu's die werken op waterstof te gaan gebruiken in mobiele apparaten zoals iPhones, iPads en laptops.

De techniek, die ook ingezet wordt om motoren van auto's schoner te krijgen, zou volgens het bedrijf "de noodzaak voor een relatief grote en zware accu te elimineren", zo wordt gesteld in het de ingeleverde documenten.

Batterij-technologie wordt al lange tijd gezien als de beperkende factor bij mobiele apparaten. Fabrikanten van microprocessoren richten zich daardoor op het maken van zeer energiezuinige processoren, wat vaak een beperking van de snelheid inhoudt. Met de nieuwe technologie kunnen "veel hogere energiedichtheden bereikt worden, waardoor mobiele apparaten in potentie dagen of zelfs weken kunnen werken zonder tussentijds opladen."

Electronicafabrikanten zijn al langer geïnteresseerd in het vervangen van accu's die op giftige stoffen werken met waterstof-accu's, omdat ze langer meegaan en omdat het enige bijproduct water is. Hoe toekomstige mobiele apparaten van Apple dit bijproduct zullen lozen is niet bekend, maar een iPhone met watertank of een MacBook Air met uitlaat waar stoomwolkjes uit ontsnappen lijkt vooralsnog geen optie.

Bron: The Telegraph

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie