Zustersite Androidworld interviewde Ronald van Lingen en mocht Google Glass zelf proberen. Van Lingen is één van de weinigen in Nederland een exemplaar van Glass heeft weten te bemachtigen.

Wanneer je op dit moment in het bezit bent van een Google Glass dan ben je erg bijzonder, want er zijn er eenmaal niet zo heel veel op de wereld. Dat Ronald van der Lingen hem heeft is helemaal bijzonder, omdat hij geen inwoner is van de Verenigde Staten: dit was eigenlijk wel een voorwaarde om een Google Glass te kunnen bemachtigen. Toch heeft hij het voor elkaar gekregen en heeft hij ons de kans gegeven om de Google Glass te testen.

Google Glass

In 2012 hebben we deze slimme bril voor het eerst te zien gekregen en sinds een aantal maanden loopt er een select groepje mensen rond dat hem mag testen. Ronald is ontwikkelaar bij Layar in Amsterdam en heeft een Google Glass weten te bemachtigen. Hij heeft hem nu twee weken in bezit en is er zeer tevreden over.

De bril

Wanneer je de Google Glass voor het eerst oppakt valt op dat het een ontzettend licht apparaat is, hij zal niet veel meer wegen dan een gewone bril. Wat gelijk opvalt is dat je de poten van de bril niet naar binnen kan buigen en dat er alleen een neusbrug op zit en geen glas. De rechterpoot is voorzien van alle benodigde techniek waarbij het meest bijzondere de knop op het achterste stuk is waarmee je het geluid 'hoort'. Horen staat even tussen haakjes omdat het geluid tot je komt via bone-conduction, de trillingen worden overgebracht op het kaakbeen (bone) in je schedel en overgebracht naar je oor waar je het hoort als geluid.

Het uiteindelijke beeld dat je voor je ogen ziet wordt geprojecteerd op een spiegel door een projector op de 'hoek' van de bril. Omdat het laatste gedeelte beweeglijk is, kun je dit zo stellen dat je oog het hele scherm ziet. Ik realiseerde me dat de techniek op zich erg eenvoudig is, maar dat een combinatie van factoren het product eigenlijk zo bijzonder maakt.

Wat kun je doen?

De hele rechterkant van de bril is aanraakgevoelig en met een keer aanraken activeer je het scherm, twee keer tikken is annuleren en je kunt vooruit en terug swipen. Op het startscherm zie je de tijd en het commando " Ok Glass" wanneer je dit zegt krijg je een lijst met mogelijkheden zoals foto nemen, zoekfunctie, Hangout starten etc. 

Het eerste wat je gebruikt is het maken van een foto en dat gaat zo snel en zo makkelijk! Je geeft het commando en de bril neemt de foto, je kunt hem eventueel delen met Google+ en andere netwerken (ligt eraan welke apps je hebt draaien).

Google Glass is niet gemaakt voor voor langdurig gebruik. Je bekijkt een notificatie of neemt een foto en je gaat weer door. Je gaat er geen films op kijken of lange berichten op lezen. 

Use cases

Ronald van der Lingen werkt voor Layar en is met name geïnteresseerd in wat je nu echt met de Google Glass kan doen. Zal het echte een apparaat worden waarmee we de hele dag gaan lopen of zal er een kleine groep zijn die hiermee dagelijks uit de voeten kan?

Alle leden van het Explorer-team die nu een Google Glass bezitten zoeken dat op hun eigen vakgebied uit. Ronald denkt na hoe hij Google Glass voor Layar en Augmented Reality kan inzetten.

Video

In de onderstaande 

 laat Ronald aan ons zien hoe de Google Glass werkt en wat zijn ervaringen tot nu toe zijn

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten