abonneren

Komt Apple met Light Peak in nieuwe MacBook?

We verwachtten het al langer maar nu zijn er nieuwe geruchten opgedoken die aangeven dat Apple binnenkort met een nieuwe snelle verbinding zal komen voor nieuwe MacBooks.

Dit zou een variant zijn van Intels Light Peak die Apple, zoals we ook een beetje van Apple gewend zijn, onder een eigen naam zal uitbrengen. Website Cnet meldt uit betrouwbare bron te weten dat de nieuwe aansluiting gepresenteerd zal worden met de deze week verwachtte nieuwe MacBook Pro-notebooks. De aankondiging hiervan wordt op 24 februari verwacht. De nieuwe MacBook pro's zullen de nieuwe Sandy Bridge Core i-processoren van Intel bevatten.

Intel werkt al een paar jaar aan de ontwikkeling van een nieuwe snelle verbindingsmogelijkheid voor pc-randapparatuur. Aanvankelijk zou dit een glasvezelverbinding worden. Eerder dit jaar werd al bekend, dat de eerste uitvoering hiervan via een meer praktische koperdraadverbinding zou lopen. Al eerder werd bekend dat Apple waarschijnlijk de eerste zou zijn die met een Light Peak-verbinding zal komen. De eerste demonstraties werden door Intel ook al met een MacBook gedaan.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Laatste Vacatures