abonneren

Kinect voor Windows nu verkrijgbaar in VS

De Microsoft Kinect voor de pc is nu in de VS verkrijgbaar. Ook de eerste versie van Kinect Windows SDK is uit. Dit maakt dat het toepassen van bewegingsdetectie met de Kinect niet langer exclusief is voorbehouden aan de Xbox.

Voor het pc-gebruik is er wel het een en ander aangepast. Zo is de Kinect voor PC geschikt voor gebruik op kortere afstand, aangezien je bij een pc niet zo ver van het scherm zit als bij een Xbox en de televisie.

De Kinect is voor $249,- te bestellen op Amazon en de Microsoft Store maar alleen nog in de VS. Microsoft geeft aan dat de Kinect for Windows-sensor snel wereldwijd beschikbaar komt. Landen die Nederland voor gaan zijn V.S., Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Japan, Mexico, Nieuw-Zeeland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Hoewel de Kinect vanaf vandaag officieel uit is voor Windows, wisten handige hackers de Kinect van de Xbox360 al aan de pc te hangen, met een aantal leuke creatieve toepassingen tot gevolg. Een voorbeeld is te zien in onderstaand filmpje:

Eerder deze week werd bekend dat de Kinect ook zal worden geïntegreerd in mobiele apparaten als notebooks en tablets.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Laatste reactie