}
abonneren

Kinect voor Windows kan individuele vingers tracken

Het onderzoeksteam van Microsoft werkt aan een nieuwe functie voor diens Kinect for Windows-camera, waarbij deze individuele vingers kan tracken. Handpose werkt ook als je niet perfect voor de camera staat.

Microsoft demonstreert dat in onderstaande video. Of je nu dichtbij of ver weg staat of met iets heel anders bezig bent, de camera houdt iedere vinger in de gaten en bootst je hand heel secuur na.

Games

De Kinect-camera begon ooit als een accessoire voor de Xbox 360-spelcomputer. Daarmee was het de bedoeling games te besturen zonder controller. Kinect scant daarvoor je hele lichaam en pikt vervolgens je bewegingen op. Maar omdat de eerste versie ervan nog niet zo accuraat was, sloeg het nooit echt aan bij gamers. Spellen die er gebruikt van maakten werden telkens zeldzamer.

Een nieuwe versie van Kinect maakte zijn opwachting bij de Xbox One. Deze wordt bijvoorbeeld gebruikt om de console aan te sturen met je stem en met handgebaren. Maar ook hier bleef de functionaliteit op gamesgebied beperkt, waardoor Microsoft zich genoodzaak zag de camera uit het Xbox One-pakket te halen. De spelcomputer werd daardoor 100 euro goedkoper en Kinect werd voortaan los te koop aangeboden.

Andere doeleinden

Maar waar Kinect op gamesgebied flopte, wordt de camera wel voor allerlei andere doeleinden gebruikt. Bijvoorbeeld in ziekenhuizen, voor het aansturen van monitors zonder toetsenbord en muis. Of om er 3D-modellen mee te maken, die vervolgens te printen zijn.

Of in robots. Doordat de camera diepte ziet, werken de ogen van een robot vaak dankzij Kinect. Die brengt de kamer in kaart, waardoor de robot weet waar obstakels zijn om ze vervolgens te vermijden. En met RoomAlive wordt Kinect gecombineerd met een projector, om zo je hele kamer om te toveren in een level van een videogame of een scene uit een speelfilm.

Handpose wordt vermoedelijk dan ook vooral interessant op andere gebieden dan die van computerspellen. De Kinect-camera voor Windows kost 199 euro.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: kinect

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI