abonneren

Kinect in notebooks

Het ziet er naar uit dat de Kinect bewegingsinterface binnenkort ook in notebooks en andere mobiele apparaten beschikbaar zal komen.

Het blijft dus niet bij een pc-versie van de Kinect maar ook notebooks kunnen straks gebruikmaken van de bewegingsdetectie, bijvoorbeeld via de ingebouwde Kinect-camera in een notebook. Website The Daily schrijft over prototypen van Asus notebooks met Windows 8. Bij Asus mini-notebooks zit de Kinect-camera op de plaats waar normaal een webcam zit en zijn onder het scherm een aantal led-lampjes aangebracht. Foto’s zijn niet beschikbaar maar een anonieme bron bij Microsoft bevestigtdat het om inderdaad om prototypen gaat.

De Kinect is een speciale, door Microsoft ontwikkelde camera voor de Xbox 360. De camera decteert bewegingen van de speler waarmee het spel kan worden bestuurd. Eerde al werd bekend dat er een pc-versie komt die ook nog eens over een grotere nauwkeurigheid beschikt en op kleinere afstand werkt. Het is dan ook niet zo vreemd dat er ook aan een mobiele (notebook-)versie gewerkt wordt. De ondersteuning voor Kinect zal waarschijnlijk standaard in Windows 8 worden ingebouwd. Stel je voor wat er mogelijk wordt als de Kinect sensoren straks in Windows 8-tablets zouden zitten.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Laatste reactie