abonneren

Je Arduino programmeer je gewoon met Android

Voor veel toepassingen vervangen tablets steeds vaker desktopsystemen. Zelfs programmeeromgevingen verhuizen. Dat zien we nu weer met ArduinoDroid voor Android.

De app ArduinoDroid is een volledige programmeeromgeving voor de het openbron-prototypeplatform Arduino. Dat  ontwikkelbordje is enorm populair bij kunstenaars, hobbyisten en ontwerpers die er de meest waanzinnige projecten mee ontwerpen.

Om je Arduino te programmeren, heb je normaal gezien een pc of laptop nodig die je met een usb-kabel verbindt met je ontwikkelbord. ArduinoDroid haalt de noodzaak van een volledige pc , omdat een tablet of smartphone met Android volstaan om de software voor de microcontroller te programmeren, compileren en uploaden naar de chip.

Een programmeeromgeving op je smartphone is misschien niet zo heel handig en zelfs een tablet met zijn virtuele toetsenbord maakt programmeren tot een vervelende klus. Je zal dus een extern toetsenbord nodig hebben als je deze app als volwaardig alternatief wil gebruiken voor de ontwikkelsoftware op je pc.

De app is gratis, maar toont dan wel advertenties. Je kan van de ads af geraken als je 2,99 dollar betaalt in de app. De eerste keer dat je de app gebruikt, moet er zo’n 100 megabyte aan gegevens worden gedownload. Voorzie dus voldoende opslagruimte en een wifiverbinding.

Je vindt ArduinoDroid in de Google Play Store.

Geschreven door: Jibbe Van op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: Programmeren, arduino