abonneren

Is Amazon kandidaat voor overname Palm?

Er gloort een sprank van hoop voor het door HP afgewezen Palm. Volgens een gerucht zou Amazon Palm en het smartphone- en tablet-besturingyssysteem WebOS willen kopen van HP.

Website VentureBeat zou dit speculatieve nieuws uit betrouwbare bronnen hebben vernomen. Zo zou Amazon momenteel serieuze onderhandelingen voeren over de mogelijke overname.

De komst van Amazon’s eigen tablet, de Kindle Fire maakt Amazon tot een interessante overnamekandidaat. Pikant detail is dat de voormalige CEO van Palm Jon Rubinstein, die nu een producinnovatie-rol vervult bij de Personal Systems Group van HP, commisaris is geworden bij Amazon. Voordat HP met WebOS tablets stopte, zou Amazon al als WebOS-partner in beeld zijn geweest. Uiteraard geeft HP geen commentaar op speculatieve geruchten.

De Kindle Fire is gebaseerd op Android, maar zodanig aangepast aan de wensen van Amazon, met een eigen gebruikersinterface en toepassingen, dat je daar als gebruiker weinig van merkt. HP heeft het ontwerpen, fabriceren en aan de man brengen van WebOS-tablets de nek om gedraaid, nadat de verkoop van de TouchPad enorm tegenviel. Toch heeft het WebOS volgens kenners een goede kans van slagen, gezien de kwaliteit van het besturingssysteem.

Dat er belangstelling voor een WebOS tablet is, mits de prijs goed is, bewijst het enorme verkoopsucces van HP’s Touchpad sinds die door HP in de uitverkoop is gedaan.

Amazon zou zich kunnen onderscheiden van de Android-tablets, door te kiezen voor WebOS als besturingssysteem. In elk geval is Amazon groot genoeg om een eigen platform succesvol te kunnen maken. De kracht van Amazon ligt in de beschikbaarheid van een goede infrastructuur voor het aanbieden van voldoende content. Volgens analisten zou Amazon bij de nu aangekondigde Kindle Fire ook al $50 moeten toeleggen op de tablet. Ook hier moet de winst uit de content komen.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Laatste reactie