}
abonneren

iPad 2 aangekondigd door Steve Jobs

De tweede versie van de Apple iPad is een feit. Nu 8,8 mm dun, met twee camera’s, is twee keer zo snel en doet net zo lang met een acculading.

Jobs benadrukt in zijn presentatie dat de iPad 2 een totaal nieuw ontwerp heeft en niet zomaar een beetje aangepaste iPad 1 is. Zo heeft de iPad 2 een nieuwe A5 dualcore processor die effectieftwee keer zo snel is als zijn voorganger. Ook zijn de grafische prestaties 9x zo snel, aldus Jobs. Nieuw zijn ook twee camera’s waarvan de camera aan de achterzijde geschikt is voor 720p hd-video-opnamen. Er zit nunet als in de iPhone een gyroscoop in, waarmee de bewegingen beter worden gedetecteerd, handig voor gaming. Er is een hdmi-output die 1080p video kan tonen op een extern scherm. Bijzonder volgens Jobs is dat de nieuwe iPad maar liefst 33% dunner is: 8,8 mm in vergelijking tot 13,4 mm voor de iPad 1.

Hdmi en opladen kan alleen met een speciale accessoire. De iPad 2 is er in wit of zwart. De prijs blijft hetzelfde en start bij 499 dollar. Het model met wifi en 3g en 64gb wordt 829 dollar. De iPad 2 is al beschikbaar vanaf 11 maart in de VS en vanaf 25 maart ook in 26 andere  landen waaronder Nederland.  De oude iPad wordt ca. 100 euro goedkoper. Volgens Jobs is de iPad de standaard voor tablets. 2011 wordt het jaar van de iPad. Van de iPad 1 zijn er al meer dan 15 miljoen verkocht. Op het moment dat anderen een kopie van de iPad uitbrengen komt Apple met de tweede versie, waar volgens Jobs niemand aan kan tippen.

Ook komt er een nieuwe cover, die de iPad 'wakker maakt' bij openen en weer in standby zet als je de cover sluit.  Deze cover is er in kunststof en leer, in diverse mooie kleuren. Op de iPad 2 draait iOS 4.3, met nieuwe functionaliteit waaronder een verbeterde Safari-browser. 

Bekijk de video van Jobs aankondiging

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI