abonneren

Intel stuurt developer kits voor Thunderbolt uit

Intel gaat ontwikkelkits voor Thunderbolt versturen naar geïnteresseerde fabrikanten. Deze kunnen de kits gebruiken om Thunderbolt-apparatuur te ontwikkelen. Tegelijkertijd benadrukt Intel dat het nog steeds heilig gelooft in usb3.0, dat min of meer concurreert met de Thunderbolt-standaard.

De nieuwe Thunderbolt-techniek is ontwikkeld door Intel en Apple en kan gezien worden als pci-express en displayport over één enkele connector. Thunderbolt zou echter ook gebruikt kunnen worden om usb3.0-signalen te versturen. Apple's nieuwe MacBook Pro-modellen maken inmiddels gebruik van Thunderbolt, maar er is nog geen hardware op de markt die op de poort aangesloten kan worden. Door nu een ontwikkelkit beschikbaar te stellen hopen Intel en Apple de adoptie van de standaard te voorspoedigen.

 

Intel heeft inmiddels aangegeven dat de 7-serie chipset (codenaam Panther Point), die in 2012 op de markt komt, zowel usb3.0 als Thunderbolt zal ondersteunen. Door op beide standaarden in te spelen en geen voorkeur uit te spreken hoopt Intel de vrede te bewaren. Toch lijkt het onvermijdelijk dat Thunderbolt, vanwege zijn uitgebreidere mogelijkheden, op termijn de usb-bus gaat vervangen. Een uitgebreid artikel met achtergrondinformatie over Thunderbolt is te vinden in het mei-nummer van PCM, dat aankomend weekend in de winkels ligt.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: