abonneren

Intel stimuleert ultrabooks van kleinere merken

Intel helpt nu ook kleinere fabrikanten bij het maken van ultrabooks. Intel heeft voor het stimuleren van de productie van ultrabooks $300 miljoen dollar uitgetrokken.

Dit geld zal de komende drie a vier jaar worden besteed aan het stimuleren van innovatie om tot goedkopere versies van de ultrabooks te komen. Intel wil dat de ultrabooks voor prijzen rond de $700 beschikbaar komen.

Om de diversiteit te bevorderen gaat Intel fabrikanten van de kleinere merken een handje helpen. Grote merken als Dell, Acer, HP, Toshiba en Asus hebben al ultrabooks of hebben die op stapel staan. Intel gaat fabrikanten als Epson, Onkyo, Viewsonic, Mustek Motion Computing helpen met het opstarten van de productie.

De grote fabrikanten zijn al bezig met de voorbereidingen van de volgende generatie ultrabooks die Intels Ivy Bridge processoren gaan bevatten. Verwacht wordt dat de ultrabooks daarmee nog energiezuiniger worden. De bijzonder lichte en compacte ultrabooks krijgen later ook aanraakschermen waarmee ze een goed alternatief voor tablets moeten gaan vormen.

De volgende generatie ultrabooks met Ivy Bridge processoren wordt midden 2012 verwacht.

 

Via: Cnet

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie