abonneren

Intel Ivy Bridge processor gebruikt maar 77 Watt

Intel heeft bevestigd dat de 22 nm Ivi Bridge-processoren nog dit jaar verschijnen. De ‘volume productie’ van de gekrompen versie van de succesvolle Sandy Bridge is succesvol van start gegaan.

Intel gaat ervan uit dat de nieuwe Core i-processoren met een significant lager energieverbruik de superslanke en energiezuinige ultrabooks tot een succes zullen maken. Uit gelekte informatie blijkt dat de Ivy Bridge processoren maximaal 77 Watt gaan gebruiken. Tot nu toe lag de TDP-waarde van de huidige high-end quadcore Sandy Bridge processoren nog op 95 Watt. Voor gebruik in notebooks zou er zelfs een Core i5 op de planning staan die maar 35 Watt gebruikt.

De nieuwe 22 nm-versie van de Intel Core i-processoren zijn grotendeels gebaseerd op het huidige Sandy Bridge ontwerp maar krijgen een aantal verbeteringen op het gebied van het energiebeheer. Dit blijkt uit de roadmap zoals die is gepubliceerd op de website van ChipHell. Dit betekent dat pc-fabrikanten met de nieuwe Ivy Bridge processoren nog stillere en compactere computers kunnen maken. Hier blijft het echter niet bij. Dankzij de schaalverkleining zouden ook de gemiddelde prestaties met 20% toenemen, bovendien bevatten de nieuwe chips een vernieuwde grafische processor die 30% beter presteert dan voorheen.

Intel Ivy Bridge roadmap

Aan het einde van het jaar moeten de eerste exemplaren van de nieuwe chips voor de pc-fabrikanten beschikbaar komen. Verwacht wordt dat de eerste systemen met de nieuwe Ivy Bridge processoren in het voorjaar van 2012 daadwerkelijk te koop zullen zijn.

Via: Xbitlabs

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie