abonneren

Intel brengt Atom Z670 Oak Trail uit

De lang verwachte Atom-processor voor tablets, beter bekend onder de codenaam ‘Oak Trail’ is nu door Intel officieel geïntroduceerd. Vanaf mei mogen we dan ook ruim 35 ‘Oak Trail’-apparaten verwachten.

Intel gaat met dit energiezuinige mobiele processor-platform de concurrentie aan met onder andere de Tegra 2 van Nvidia. De Atom Z670 maakt kleinere en dunnere apparaten zonder ventilator mogelijk.

De nieuwe Atom die nog gemaakt wordt op het 45 nm-procedé heeft een grafische processor en de geheugenaansturing geïntegreerd op één chip, waarmee hij zuinig is met energie. Een ‘Oak Trail’ apparaat zou dan ook een dag moeten kunnen werken op één acculading. Een ‘Enhanced Deeper Sleep’-voorziening moet bijdragen aan dat lage energiegebruik wanneer het apparaat niet wordt gebruikt. De Z670 ondersteunt verder 1080p HD-video en HDMI en is geschikt voor Adobe Flash-toepassingen.

Later dit jaar komt Intel al met de volgende versie onder de codenaam ‘Cedar Trail’. Deze zal gebruik maken van het 32 nm chipprocedé waardoor de Atom nog energiezuiniger wordt. Deze versie zal de basis vormen voor een nieuwe golf van ventilatorloze netbooks, tablets, en desktops

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: