abonneren

Intel belooft ultrabooks met aanraakscherm

Intel verwacht dat er nog in 2012 ultrabooks met touchschermen zullen komen. Zo worden (slate)tablets nog overbodiger dan ze nu al zijn.

Dit zegt Intel topman Paul Otellini op een conferentie voor investeerders. Volgens Intel vormen Windows 8 met geïntegreerde aanraakschermbediening en ultrabooks met een touchscherm een ideale combinatie. De touchschermen zijn voor ultrabooks een belangrijke stimulans. “Als je het nieuwe besturingsysteem van Windows ziet dan wil je het aanraken. Als het scherm vervolgens niets doet, dan raak je teleurgesteld”, aldus Ottelini.

Om de ultrabooks aantrekkelijk te maken voor consumenten moeten ze voor 700 tot 800 dollar te koop zijn. Er moet daartoe nog wel wat aan de productiekosten gewerkt worden. Intel investeert 300 miljoen dollar om de fabrikanten van ultrabooks te helpen om de productiekosten van ultrabooks lager te krijgen. Ook gaan de productiekosten omlaag als de geproduceerde aantallen groter worden.

De productiekosten zijnniet het enige waar aan gewerkt moet worden. Zo moet ook het energiegebruik en de warmteontwikkeling worden beperkt. De huidige generatie ultrabooks wordt nog te heet om als tablet gebruikt te kunnen worden.

Intel is er van overtuigd dat als de fabrikanten de productiekosten weten te beperken, ze ook oplossingen zullen bedenken om zogenaamde convertibles (tablet-pc’s) en hybrid-tablets/notebooks te maken met touch-schermen die omgeklapt of losgekoppeld kunnen worden. 

Via: Xbitlabs

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: