abonneren

Impression Pi is virtual en agmented reality in één headset

De Impression Pi is een draadloze bril die je zowel virtual reality als augmented reality laat ervaren. Voor de veelbelovende gadget is een crowdfundingcampagne opgezet.

Impression Pi doet denken aan de Gear VR van Samsung. De beelden zijn afkomstig van je smartphone, die je voor je ogen draagt. Dat kan zowel een Android- als een iOS-toestel zijn. Overigens heeft de headset niets te maken met Raspberri Pi, ondanks dat de naam anders doet vermoeden.

Via de ingebouwde camera's weet de bril waar je bent ten opzichte van je omgeving. Op basis daarvan kan het een virtuele omgeving bouwen, waar je dan doorheen kan lopen. In een demovideo tonen de ontwikkelaars bijvoorbeeld hoe een gewone kamer wordt omgetoverd tot een griezelig grottenstelsel. Ook je eigen handen zijn in virtual reality terug te zien, dankzij het zogenaamde '3D Gesture Control' systeem. 

Drie versies

Uiteindelijk moeten er drie varianten van de Impression Pi uitkomen. De goedkoopste kost circa 75 en biedt enkel virtual reality, als een luxere variant op Google Cardboard. Voor de Empower-versie betaal je zo'n 270 euro. Deze geeft je toegang tot alle bovenstaande functie. De duurste versie is de Master Edition. Deze kost 340 en komt met een eigen scherm, zodat je er geen smartphone in hoeft te stoppen.

De makers van de bril hopen de goedkope Impression Pi in oktober uit te brengen. De Empower- en Master-varianten komen vervolgens uit in 2016. 

Bron: Kickstarter

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: VR