abonneren

IBM stopt met ontwikkeling supercomputer

IBM en de Universiteit van Illinois zijn gestopt met de ontwikkeling van een supercomputer.

Het was de bedoeling dat de computer een van de snelste ter wereld zou worden. De ontwikkeling is in 2008 begonnen. De supercomputer die zou worden gebaseerd op de Power7-processor zou de snelheid van een petaflop krijgen. (1015 floating point operations per seconde).

De computer was bedoeld voor het het Amerikaanse NCSA (National Center for Supercomputing Applications). De kosten en complexiteit van de ontwikkeling blijken zodanig tegen te vallen dat de ontwikkeling waarvoor een contract van 208 miljoen dollar was afgesloten is afgebroken. De kosten om het project af te maken zouden ver boven oorspronkelijke verwachtingen uitkomen. Beide partijen hebben nauw samengewerkt aan de ontwikkeling, maar konden het niet eens worden hoe er mee verder te gaan. De NCSA denkt nog steeds dat het mogelijk moet zijn om binnen een redelijke tijd een supercomputer op petaflop-niveau te bouwen.

IBM zal het ontvangen geld teruggeven en de NCSA zal de door IBM geleverde apparatuur aan IBM teruggeven.

De snelste supercomputer ter wereld is op dit moment, met 8,2 petaflops, de K Computer in Japan, ontwikkeld door Fujitsu in 2011.

Via: TGdaily

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord