abonneren

IBM opent Power-processor-onwikkeling in Taiwan

IBM maakt bekend een ontwikkelafdeling voor Power-systemen te openen Taiwan. Het Taiwanese lab gaat werken aan energie-efficiƫnte toepassingen van het Power-processor-platform.

IBM doet hiermee ook een duit in het zakje van de discussie die is ontstaan rond het voortbestaan van de verschillende concurrerende processorplatformen. Oracle kondigde vorige week aan niet langer de Itanium van HP en Intel te ondersteunen. Analisten denken dat Oracle niet het lef heeft om ook de Power-processor te laten vallen ten gunste van het eigen Sun Sparc platform.

IBM is in elk geval stellig in zijn communicatie en meldt dat de belangstelling voor IBM Power Systems groeit. Zo zijn 400 klanten van concurrerende systemen gemigreerd naar IBM Power-systemen. Het Power platform heeft wereldwijd een marktaandeel van 53% van de Unix-servers.

IBM investeerde meerdere miljarden dollars in de ontwikkeling van Power-systemen, wat in 2010 resulteerde in de introductie van werklast-geoptimaliseerde systemen voor gedistribueerde complexe toepassingen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: